به گزارش مشرق به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی(شادا)، فرود عسگری با اعلام این خبر افزود: پس از امضای آئین نامه اجرایی طرح الکترونیکی «تیر» با هدف تسهیل روند ترانزیت و کاهش خطر پذیری در سال ۱۳۹۴ توسط رئیس کل وقت گمرک و رئیس اتاق بازرگانی ایران، مقرر شد «کارنه تیر» که به صورت کاغذی مبادله میشد، به شکل الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:
ارز دولتی فقط برای گوشیهای زیر ۳۰۰ دلار
ورود ۲۰۰هزار گوشی موبایل مسافری به کشور
وی اظهار داشت: برای نخستین بار در دنیا با توجه به زیر ساختهایی که در گمرک جمهوری اسلامی ایران فراهم شده بود پروژه کارنه تیر الکترونیکی بین ایران و ترکیه با موفقیت انجام شد.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: انجام موفقیت آمیز پروژه مزبور باعث شد، اتحادیه حمل و نقل جاده ای (ایرو) این فعالیت را در سایر کشورها توسعه دهد.
وی افزود: با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و همین طور فعالیتهای صورت گرفته این امر توسعه پیدا کرد و گمرک جمهوری اسلامی توانست پروژه حملونقل ترکیبی و چند وجهی تحت عنوان پروژه اسلوونی - ایران را برای نخستین بار تحت رویه تیر با موفقیت پیاده سازی کند.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ایران آمادگی دارد که پروژه کارنه تیر الکترونیکی را با سایر کشورهای جهان نیز اجرا نماید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اتحادیه حمل و نقل بین المللی جاده ای (ایرو) مسئولیت هماهنگی تمامی کالاهایی که از طریق جاده در بین کشورها حمل می شود را برعهده دارد و سندی تحت عنوان «کارنه تیر» صادر و در اختیار رانندگان حمل و نقل جادهای قرار میدهد.
عسگری تصریح کرد: با استفاده از این سند، عملیات نقل و انتقال کالا در مسیرهایی که کامیون ها تردد میکنند، انجام میشود.
کلمه تیر (TIR) مخفف حملونقل جادهای بینالمللی است و در حال حاضر سیستم TIR تنها سیستم ترانزیت جهانی و تحت نظارت کمیسیون اقتصادی اروپایی سازمان ملل است که تحت آن کالاها از گمرک مبدأ به گمرک مقصد با کنترلهای هماهنگ و پروسههای مشترک با تضمین بینالمللی معتبر منتقل میشود. این امر موجب تسهیل تجارت و حملونقل شده و از بروز مشکل در جمعآوری حقوق و عوارض گمرکی جلوگیری میکند.